iWork

iWork 9.3

Apple's intuïtieve kantoorpakket voor de Mac

VOOR

  • Immens aanbod sjablonen
  • Intuïtieve interface
  • Perfecte mix persoonlijke en zakelijke tools
  • Tal van extra functies per applicatie

TEGEN

  • Wij vonden ze niet

Excellent
9

Je downloadt iWork, de office-suite voor Mac, nu automatisch als je OS X Yosemite installeert. Het is ook mogelijk om de Pages-, Numbers- en Keynote-apps afzonderlijk te downloaden.

iWork is het officiële kantoorpakket van Apple, bestaande uit 3 programma's. Keynote is het programma voor het maken van presentaties, Pages de tekstverwerker en Numbers de werkbladenmaker à la Microsoft Excel. Of is het beter? Kies zelf of je gaat voor Microsoft's kantoorsuite of de applicaties van Apple, die overigens ook los verkrijgbaar zijn.

Wat meteen opvalt aan de programma's in iWork '09 is het immense aantal sjablonen dat Apple voor je klaarzet. In zowel Keynote als Numbers en Pages hoef je geen enkele opmaak te verzorgen. Bij het starten van de programma's verschijnen pagina's met voorbeeldbrieven, rekeningvoorbeelden en bonte verzamelingen met presentatievormen. Productief zijn is bovendien gemakkelijk met de vriendelijke hulp vanuit de software. Elk pakket start met de optie om videolessen te volgen over de applicaties.

Het maken van professionele presentaties en gelikte brochures is iets dat je zonder voorkennis met het pakket voor elkaar krijgt. iWork is helemaal gericht op het intuïtief en stap-voor-stap aanmaken van werk, wat de software perfect maakt voor beginnende computeraars. Professionals hebben echter ook genoeg redenen om iWork te omarmen, want de eindproducten zien er écht prachtig uit.

Wat iWork onderscheidt van andere pakketten zijn de extra functies bij elk onderdeel. Pages is bijvoorbeeld naast tekstverwerker een instrument voor dekstoppublishing (opmaak voor boeken, brochures etc.). Numbers is niet alleen geschikt voor zakelijke werkbladen maar tevens voor persoonlijke begrotingen. Keynote offreert niet slechts simpele diavoorstellingen maar is zeer geschikt voor productdemonstraties én meer.

Productief zijn is echt niet moeilijk en het verwerken van data moet geen extra werk opleveren. Dat lijkt de algemene gedachte achter iWork te zijn en iets dat conculega's missen. In theorie is veel mogelijk bij een pakket als Microsoft Office maar bij iWork hoef je niet te zoeken naar de beste werkwijzen. Deze staan glashelder na installatie voor je neus.

Meeste downloads Kantoorsoftwarepakket voor Mac

Meer
iWork

Download

iWork 9.3

Beoordelingen about iWork